Tmi Mikko Pajuniemi, Arboristi

Aloitussivu    puunkaato    Puunhoito    kuvagalleria   Linkkisivu

Suoritan kaadot aina parhaiten kohteeseen soveltuvalla menetelmällä. Yleisin ja edullisin vaihtoehto on suora kaato. Apuna on lähes aina vähintään kaatotunkki, hankalammissa tapauksissa myös vaijeritalja sekä köysituennat. Jos puun kaato kokonaisena ei kuitenkaan ole mahdollista vaan puu on paloiteltava pystyyn työ suoritetaan kohteen mukaan joko kiipeämällä tai nosturin avulla.

Toiminta on vastuuvakuutettua. Myös tieturvakortti löytyy tien läheisyydessä olevien kohteiden varalta.

Haluttaessa hoidan myös kaadettujen puiden ´jatkojalostuksen´ niin pitkälle kuin halutaan, esim. valmiiksi polttopuiksi tai vaikka pihakalusteiksi!

Koska kahta samanlaista puuta ei ole, puunkaadon hinta vaihtelee tapauskohtaisesti työhön kuluvan ajan mukaan. Tarvittaessa käyn työkohteessa tekemässä kustannusarvion/tarjouksen. Arviointikäynti on luonnollisesti ilmainen.

Puun kaatoa suunniteltaessa ota huomioon että kaava-alueella ennen puiden kaatoa on selvitettävä kunnan/kaupungin vaatimat luvat toimenpiteelle. Luvan hankkiminen on ensisijaisesti työn tilaajan vastuulla, haluttaessa voin kuitenkin hoitaa myös lupa-asiat. Lisätietoa luvista voi ja kannattaa kysyä paikallisilta rakennusvalvontaviranomaisilta, käytännöt vaihtelevat hieman paikkakuntakohtaisesti.